telefoonnummer 011/809070
adres Koning Albertlaan 12 te 3920 Lommel
FSMA: 64738 A-B / RPR:0874.343.845

Schuldsaldo

Deze verzekering wordt soms ook kredietsaldoverzekering genoemd. Bijna iedereen kent deze verzekering. Deze overlijdensverzekering wordt meestal gesloten wanneer u grote bedragen leent, zoals bij een hypothecair krediet. Het is een tijdelijke verzekering die loopt zolang uw lening loopt. Indien u sterft vóór u de lening volledig hebt afbetaald, zal de verzekeraar de rest van uw lening terugbetalen. Zo is uw gezin financieel beschermd en kan het in het eigen huis blijven wonen.

De premie voor uw schuldsaldoverzekering kan u:

  • ofwel in één keer betalen vóór de aanvang van de lening. In sommige gevallen leent de kredietgever u ook het geld om deze premie te betalen;
  • ofwel in kleine schijfjes betalen, verspreid over meerdere jaren. Indien u kiest voor een gespreide betaling, hebt u meestal de premie volledig betaald na 2/3 van de looptijd van de lening. Zo betaalt u dan bv. gedurende 10 jaar een premie voor een lening met een looptijd van 15 jaar.

Wanneer u nog leeft op de eindvervaldag van uw lening, dan stopt de verzekering. U krijgt ook niets terug. De betaalde premie(s) is immers de prijs die de verzekeraar aanrekent voor het risico dat hij loopt/liep om uw lening te moeten afbetalen als u zou sterven. De exacte hoogte van uw premie wordt op maat berekend en hangt af van een aantal factoren: het verzekerd kapitaal, de duur van de lening, soort lening en terugbetalingsmodaliteiten, de intrestvoet van de lening, uw leeftijd als u de lening afsluit, uw gezondheidstoestand, enz. De verzekeraar zal u sowieso vragen om een medische fiche in te vullen. In sommige gevallen vraagt de verzekeraar u zelfs om een medisch onderzoek te ondergaan.

Goede raad!

Indien de lening op 2 hoofden is afgesloten raden wij u ook aan om 100% van het geleend bedrag per persoon te verzekeren ipv 50% van het ontleend bedrag. Indien er een overlijden zou gebeuren, dan wordt het woonkrediet volledig afgelost. Weliswaar is de premie iets duurder maar toch zeker de moeite waard!

Speciaal tarief NIET-rokers!