telefoonnummer 011/809070
adres Koning Albertlaan 12 te 3920 Lommel
FSMA: 64738 A-B / RPR:0874.343.845

Uitvaart

'Het verdriet kunt u hen niet besparen. De kosten wel'

Steeds meer mensen sluiten een uitvaartverzekering af. Zo'n begrafenisverzekering dekt alle kosten gerelateerd aan de uitvaart. In België is de leidende specialist in uitvaartverzekeringen DELA, dat daarnaast ook expertise heeft opgebouwd in de organisatie van begrafenissen en crematies. Maar waarom zou u een dergelijke verzekering afsluiten? Drie goede redenen.

1. Financiële gemoedsrust
Dankzij een uitvaartverzekering krijg je financiële gemoedsrust, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je nabestaanden. Zij hoeven dan immers de kosten voor je begrafenis of crematie niet meer zelf te dragen. En die kunnen hoog oplopen: tot 5.000 euro en meer. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kosten over tien jaar tot 6.400 euro kunnen stijgen, en over dertig jaar wellicht meer dan 17.000 euro zullen bedragen.

2. Nabestaandenzorg
'Na de uitvaart begint het pas': het is een cliché, maar wel eentje met veel waarheid in. Terwijl het rouwproces van je nabestaanden nog moet starten, dringen zich allerlei administratieve en praktische beslissingen op. Zo moet de telefoon afgesloten worden, het pensioenfonds en ziekenfonds gecontacteerd, de bank ingelicht, abonnementen opgezegd... Als je een nazorgconsulent opneemt in je uitvaartverzekering, dan krijgt je familie daar alle nodige hulp bij.

3. Alles volgens je wensen
Bij een uitvaartverzekering kan je eventueel je wensen laten vastleggen voor de begrafenis. Dat kan gaan over welke muziek moet worden gedraaid, maar ook belangrijke beslissingen zoals de keuze tussen begraven en cremeren. Sommige mensen laten ook vastleggen dat ze orgaandonor willen zijn. Zo bespaar je je nabestaanden alweer moeilijke beslissingen. Het is zeker niet verplicht deze extra wilsuitingen te laten toevoegen. Ben je daar toch in geïnteresseerd, dan kan je je wensen laten opslaan in een digitale wilsbeschikking van DELA.

Waarom is een uitvaartverzekering beter dan sparen?
Door een uitvaartverzekering af te sluiten, krijg je gegarandeerd de begrafenis die je wenst. Bij sparen loop je het risico te overlijden vooraleer je genoeg geld hebt. Dat kan niet gebeuren bij DELA, want zelfs als je overlijdt voor alle premies betaald zijn, heb je toch nog recht op het volledige bedrag.

Wij bieden u verschillende formules aan naargelang uw wensen en budget. Neem vandaag nog met ons contact op. Wij contacteren u dan zo spoedig mogelijk.